Microsoft sliter med Vista

Alternativ tekst mangler

En av de viktigste sikkerhetsfunksjonene i Windows Vista er en såkalte User Account Control (UAC)-kontroll, nemlig et kontrollpanel som styrer brukerkontoene i Windows. Denne funksjonen er etter hvert er blitt omstridt blant betatestere.

En av hensiktene med UAC er å redusere skadevirkninger som kan forårsakes av skadelige programmer. Alle som bruker en PC med Windows Vista installert må i utgangspunktet logge seg inn som vanlig bruker med begrensede administrative rettigheter.

Dersom brukeren ønsker å installere ny programvare eller foreta endringer i Windows-oppsettet må vedkommende verifisere at han eller hun har rettigheter til dette. For å informere brukeren om at han eller hun må verifisere seg til å utføre en bestemt oppgave vises et lite bilde av en skjold på et bestemt sted i skjermbildet.

På følgende bilde betyr skjolden at brukeren i utgangspunktet ikke har lov å endre dato og klokkeslett i PC-en.


Alternativ tekst mangler

Denne nye praksisen betyr nok økt sikkerhet, men det betyr også at brukere må verifisere seg "hele tiden" for enkle administrative oppgaver. Dette har betatestere opplevd som svært irriterende, og nå har Microsoft lovet å gjøre noe med saken.

Les mer om User Account Control hos Microsoft.

(Kilde: Betanews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen