Microsoft skaffer investorer til SCO

Det kom vel egentlig ikke som en stor overraskelse at Microsoft ser det som positivt for egen foretningsvirksomhet at Linux har problemer med søksmål og spørsmål om opphavsrett til kildekode. SCO Group la nemlig i fjor frem et oppsiktsvekkende krav om lisenspenger for hver Linux-distribusjon som ble benyttet til profesjonell bruk. Bakgrunnen var påstått "rip-off" av Unix-kildekode i Linux. Kravet er på 699 amerikanske dollar pr. CPU, noe som tilsvarer mangfoldige millioner dersom man tar hele Linux-miljøet i betraktning.

Ifølge Business Week har Microsoft vært aktiv på fronten for å skaffe flere investerer i SCO Group. En talsmann for BayStar Capital skal ha bekreftet Microsofts engasjement for å introdusere SCO som et aktuelt investeringsobjekt. Resultatet av dette skal ha blitt 50 millioner amerikanske dollar i SCO Group sin lomme.

Foreløpig er det usikkert hvorvidt Microsoft høster noen direkte økonomiske goder av å være "agent". Det er imidlertid ingen tvil om at Microsoft tjener på de spekulasjonene som oppstår i markedet hvorvidt Linux inneholder kildekode med opphavsrett eller ei. I fjor steg salget av Linux-servere med over 60 prosent, mens antallet Windows-servere bare økte 16 prosent. Microsoft har ved flere anledninger bekreftet at de ser Linux som deres største konkurrent i dagens marked.

En representant for Microsoft benektet denne uken at det var noen som helst direkte eller indirekte økonomisk forhold mellom softwaregiganten og BayStar. Talsmannen hadde ingen kommentar til spørsmålet om hvorfor Microsoft videresendte investorer til SCO - dette ifølge Cnet. SCO Group skal også ha nektet å kommentere dette.

 

(Kilder: Cnet, Microsoft, SCO)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen