Microsoft ser hva du skriver

Sikkerhetsdebatten rundt de nye nettleserne raser. Google Chrome ble lansert med en rekke sikkerhetshull utviklerne allerede var klar over, og kjapt ble det klart at Google samler langt mer informasjon om hva du gjør i nettleseren enn du selv tror. Nå følger Microsoft opp.

Registrerer tastetrykk
Begge selskapene skjuler seg bak at det er nødvendig å lagre denne informasjonen for å forbedre søkefunksjonaliteten. De færreste er vel likevel interessert i at mer dynamiske søkemuligheter krever at andre kan se nøyaktig hva du trykker på.

I avtalen du godkjenner ved installasjon av Google Chrome, står det til og med at informasjonen som lagres kan benyttes i markedføringsøyemed. Dette har selvsagt satt sinnene i  kok hos mange.

Anbefalte sider
Det er altså måten Internet Explorer sin søkefunksjon best mulig skal kunne anbefale sider som lager hele problemstillingen. Såkalte "suggested sites" lagrer også ditt minste tastetrykk, på samme måte som i Google Chrome.

Når du godkjenner brukeravtalen i Internet Explorer 8 beta 2, står det også at Microsoft lagrer både IP-adresse, språkinnstilling, hvilke nettsider du besøker, og hvor lang tid du bruker på de repsektive sidene. Alt er likevel ikke helt krise, og funksjonen kan slås av, men den er aktiv i leserens standardinnstillinger, skriver IDG.se

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen