Test

Microsoft Security Essentials

Introduksjon og installasjon

Microsoft Security Essentials (MSE) er et gratis antivirusprogram som er basert på Onecare. Forskjellen mellom de to tjenestene/programmene ligger først og fremst i at MSE er en slank versjon av Onecare. MSE er egentlig videreutviklet Onecare, men uten funksjoner som ikke har med fjerning av skadelige programmer å gjøre, eksempelvis funksjoner som rydder på harddisken. Microsoft har i MSE også lagt større vekt på brukervennlighet.

Meningen er at MSE også skal erstatte antispionprogrammer Windows Defender i tillegg til antivirusprogrammet Onecare, og er derfor ment som å gi en komplett beskyttelse mot skadelige programmer av ulike slag. Vi kan nevne at Windows Defender tidligere har fått strykkarakter av oss når vi testet programmet i april i år.

MSE skal visstnok ikke være forhåndsinstallert i Windows, men skal tilbys for gratis nedlasting fra Microsofts sine nettsider.

Vi installerte programmet fra microsoft.com. Programmet er i utgangspunktet ikke tilgjengelig for Norge, ikke foreløpig i hvert fall, men det er ikke noe problem å velge United States som plassering via følgende dialogboks:

Vi setter i gang installasjonen.

Godtar lisensvilkårene.

Windows må deretter valideres.

Programmet er nå klart for installering.

Installasjonen er ferdig i løpet av 20 sekunder.

Programmet setter i gang oppdateringsprosess automatisk umiddelbart etter installasjon.

Vi opplevde at oppdateringen ikke ble gjennomført i første forsøk, men det viste seg at oppdateringen ble gjennomført automatisk like etterpå. Dette viser at programmet har gode oppdateringsrutiner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen