Microsoft satser på Nokia Maps

Microsoft satser på Nokia Maps

Nokia-funksjoner kommer selv på konkurrentens telefoner.

Samarbeidet mellom Microsoft og Nokia blir enda tettere, og nå vil Microsoft ta i bruk funksjoner fra Nokia Maps i sin egen karttjeneste Bing Maps. Det innbærer at andre produsenter som bruker Bing Maps også vil få Nokia Maps-funksjoner i tiden fremover, ifølge Mobil.se.

Nokia-logoen blir altså å finne i karttjenesten på Windows Phone-mobiler fra blant andre Samsung, HTC og LG. Det samme gjelder RIMs BlackBerry-telefoner, som også har sagt de vil satse på Bing Maps fra Microsoft. Om det er en fordel for konkurrentene å få Nokia Maps-tjenester kan diskuteres, ettersom dette også betyr at de må vise frem Nokias logo til sine kunder.

– Partnerskapet vi har inngått med Microsoft går delvis ut på at vi satser klart og tydelig på Windows Phone-plattformen. Til gjengjeld satser de på vår lokasjonsbaserte plattform: kart, navigasjon og så videre, sier Nokia-sjef Stephen Elop til Pocket-Lint.

Han avslører også at Nokia vil etablere seg som en større bidragsyter for videreutviklingen av Microsofts egne tjenester. Ifølge Elop gjør disse bidragene at samarbeidet mellom de to gigantene ikke virker like ensidig som noen kan ha fått inntrykk av – at det nå er balanse selskapene imellom.

Les også: Test av Windows Phone-mobilen Nokia Lumia 800

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen