Microsoft saksøkes for JPEG-patent

Patentet det er snakk om dekker mye av teknologien bak JPEG-komprimering av bildefiler. Ifølge Forgent var selskapene i dialog om lisensiering av patentet da Microsoft gikk til rettslige skritt for å få patentet annullert. Forgent saksøker derfor nå Microsoft for brudd på patentet.

Forgent har tidligere forsøkt å selge patentet til Compaq, men Compaq ble aldri interessert nok. Deretter begynte Forgent å saksøke ulike firmaer for brudd på patentet, og har til nå saksøkt 44 selskaper. De har i tillegg tatt imot mer enn $100 millioner, 625 millioner kroner, fra lisensavtaler.

Det er uheldig at, på tross av Microsofts nylige forespørsler om lisensiering av patentet, de velger å saksøke, som ikke gir oss noe annet valg enn å rette overtredelsesanklager mot dem, skrev Richard Snyder, sjef for Forgent, i en uttalelse.

Microsoft har ennå ikke kommentert saken, men har tidligere vist seg svært villige til å forsvare seg mot patentanklager. Programvaregiganten går fortsatt runder i rettssalen med Eolas over plugin-arkitekturen til Internet Explorer.

Kilder: BetaNews, CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen