Microsoft saksøker flere spammere

Amerikanske lover krever at e-post som inneholder seksuelt materiale skal inneholde teksten Sexually-Explicit i både emnelinjen og synlig i selve e-posten. Microsoft vet for øyeblikket ikke identitene til personene de saksøker, men får innsyn i ISPer sine logger når de går rettens vei.

I tillegg til å bryte CAN-SPAM-lovgivningen, bryter de også den såkalte Commercial Electronic Mail Act, en lovgivningen som blant annet sier at man ikke har lov til å benytte andres datamaskiner til å sende elektronisk post.

Ifølge Aaron Kornblum, Microsofts advokat når det gjelder nettsikkerhet, sier til NewsFactor at de går etter individer som sender e-poster med seksuelt innhold, fordi denne typen e-post er en trussel for de yngre brukerne.

Microsoft har nå saksøkt 86 spammere i USA, og totalt 120 på verdensbasis. Kornblum sier at å bruke rettsprosessen for å ta spammere koster mye, men samtidig at det er verdt pengene.

Spam ødelegger nettopplevelsen, sier Kornblum, Vi mener dette er et seriøst problem, og vil fortsette å jobbe mot dette til det ikke lenger er et problem.

Kilde: Newsfactor

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen