Microsoft saksøker FairUse4WM

Alternativ tekst mangler
Skjermbilde fra FairUse4WM

FairUse4WM er et verktøy som fjerner all kopibeskyttelse fra Windows Media-filer. Programmet er tilgjengelig på nettet for gratis nedlasting. Det gjør at musikk kjøpt fra store nettbutikker slik som Napster og MSN Music, fritt kan deles på fildelingsnettverk.

Microsoft saksøker nå forfatterne av programmet for brudd på opphavsrettsloven. De mener nemlig at programmererne har brukt kode fra Windows Media Format SDK-et, versjon 9.5. Windows Media SDK versjon 9.5 er fremdeles tilgjengelig for nedlasting fra Microsofts egne websider.

Noe spesielt er det at det står i lisensen for dette SDK-et at man kan "kopiere, endre og lage avledede verker" av eksempelkoden som følger med. Derimot kan man bare distribuere programvare laget av dette i ferdig form; dvs. at koden kan ikke gjøres tilgjengelig for andre. Såvidt vi kjenner til, har utviklerne ikke distribuert kildekoden til FairUse4WM.

I søksmålet hevder Microsoft at utviklerne har kostet dem mer enn $75 000 i tap, og søker et permanent rettsmiddel mot distribusjon av programvaren. Selskapet vet ikke hvem de 10 utviklerne av programmet er, og har spurt retten om tid til å finne det ut, ved hjelp av stevninger til ISP-er.

Hovedutvikleren bak FairUse4WM, en person bare kjent som Viodentia, ble intervjuet av nettsiden Engadget tidligere denne uken. I dette intervjuet sier han at han er den eneste utvikleren bak programmet. På et offentlig forum nekter han også for at han har brukt Microsofts kildekode.

- FairUse4WM har vært min egen kreasjon, og har aldri involvert Microsofts kildekode. Jeg linker med Microsofts statiske biblioteker som kommer med kompilatoren og diverse plattform SDK-er, skrev Viodentia i går.

(Kilde: PCWorld)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen