Microsoft saksøker 17 åring

  • Endret
I august 2003 bestemte 17 år gamle Mike Rowe seg for å satse på sitt eget lille webdesignfirma. På grunn av sitt navn Mike Rowe, syntes han det kunne vært moro å legge til en soft på slutten og selskapet hans ble derfor hetende MikeRoweSoft.com.

Den humoren ble ikke oppfattet på samme måte hos Microsoft. De syntes at lyden på selskapsnavnet var alt for likt deres eget beskyttede varemerke. Derfor ba de Mike Rowe gi opp sitt domene og firmanavn. I en e-post tilbød Microsoft en kompensasjon på 10 dollar, tilsvarende registreringskostnaden for domenet.

I sitt svar til Microsoft forklarte Mike Rowe hvor mye arbeid han hadde lagt ned i selskapet og at han derfor ikke var særlig lysten til å gi opp alt for bare 10 dollar. Han mente at det utførte arbeidet var verd minst 1 000 dollar, dette var Microsoft ikke var enig i.

14. januar dumpet det ned et 25 siders langt brev fra Microsoft sine advokater. I brevet presiserer Microsoft hvilke rettigheter de har til navnet og at Mike Rowe bryter med disse og at kunder kan bli forvirret likheten. Døm selv:
www.MikeRoweSoft.com.
www.Microsoft.com.

I tillegg hever Microsoft at Mike Rowe har forsøkt å utnytte situasjonen til å tyne Microsoft for store summer for at de skal bli enige. Til dette sier Mike Rowe selv: "I never even thought of getting anything out of them," he said, adding that he only asked for the $1,000 because he was "sort of mad at them for only offering 10 bucks."

Oppmerksomheten rundt denne saken har blitt enorm og Mike Rowe har i løpet av kort til blitt kjent over hele verden gjennom avisoppslag og TV intervjuer. Partene er optimistiske på at de kan komme til enighet i saken. Kilde Komonews

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen