Microsoft ruster opp

Bare i år planlegger Microsoft  å ansette mellom 5 000 og 7 000 personer. Om lag 3 000 av de skal ansettes i Seattle-området.

Optimismen rår i Seattle

Microsoft står som et eksempel på optimismen i IT bransjen. It-giganten planlegger å utvide sitt hovedkvarter i Seattle så det blir plass til de nye ansatte. Dette er også et sterkt signal til Seattle-området om at Microsoft har planer om å bli der og være med på å utvikle regionen. Utvidelsesplanene omfatter, foruten en rekke nye bygninger, en investering på 30 millioner dollar i infrastruktur i området. Dette er gode nyheter i et område hvor arbeidsledigheten har steget mye de senere årene.

Konsernet planlegger å rekruttere over 10 000 medarbeidere de neste 10 årene. Ansettelsene vil både være nyopprettede stillinger og rekrutteringer til ledige stillinger som allerede er i bedriften. Microsoft sier ikke noe om hvilke avdelinger som skal nyte godt av den nye kompetansen som er på vei til konsernet. Seattlepi  skriver i sin nettutgave at mange av stillingene vil være øremerket forskning og utvilkling av produkter.

Ansettelsene vil styrke Microsoft sin posisjon som markedsledende innen programvareutvikling. Dette gjelder særlig satsningen på mobile enheter som lomme pc-er og multimediemaskiner.

Microsofts opprustningsplaner må ses i forhold til at selskapet i de kommende årene vil satse mye på utvikling av programvare til ulike mobile plattformer. På CES- messen, Consumer Electronic Show, i Las Vegas presenterte Microsoft programvare til underholdningsenheter og offentligjorde at de har innledet samarbeid med blant annet TiVo og MTV. Samarbeidet gjelder i hovedsak innholdstjenester skriver ComON .

Fremtiden til Microsoft ser lys ut, noe det også ser ut til å være for de mange ansatte de har rundt i verden. I en bransje hvor det har vært mye nedskjæringer så er Microsoft beviset på at ting begynner å gå mye bedre igjen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen