Microsoft røper flere Mango-detaljer

Microsoft røper flere Mango-detaljer

Vil endelig ha støtte for front-kamera.

Mange gleder seg til den neste oppdateringen av Windows Phone 7, kalt Mango. Oppdateringen skal fikse en haug av problemer i dagens versjon av operativsystemet, og gi brukeren et hav av nye funksjoner å kose seg med. Hovedfokuset har vært på bedre integrering av sosiale nettverk og muligheten til å kjøre programmer i bakgrunnen.

Nå har enda en nyhet om Mango dukket opp - nemlig støtten for front-kamera på mobilen.

Får egen Skype-app

Fram til nå har ingen mobiler som har kjørt Windows Phone 7 hatt front-kamera, fordi operativsystemet ikke har støttet et sekundært kamera.

Nyheten ble avslørt på en Tech Ed-konferanse av en Microsoft-ansatt, og senere bekreftet av Windows Phone NZ i en Twitter-melding. Det ble også avslørt at Skype allerede jobber med en applikasjon som vil benytte seg av kamera-støtten.

HTC først ute?

HTC Omega kommer med frontkamera.
HTC Omega kommer med frontkamera.

Nå som Microsoft har lagt inn støtte for frontkamera, er det naturlig å tro at flere av de kommende Windows Phone 7-mobilene vil utnytte dette. Ingen mobilprodusenter har uttalt seg enda, men det er likevel naturlig å anta. Det dukket i tillegg opp i dag et bilde av kommende HTC Omega, som bekrefter at i hvert fall én Windows Phone 7-mobil vil ha frontkamera, og støtte for videokonferanse med applikasjoner som Skype.

Mango er forventet å komme om kort tid, og vil endelig la nordmenn ta i bruk applikasjonsbutikken Microsoft Marketplace.

Les også: WebOS-utviklere flokker seg til Windows Phone 7

(Kilde: Neowin, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen