Microsoft registrer Excel-varemerke

Excel kom ut for første gang i 1985, og produktnavnet har siden den gang bare vært beskyttet av den såkalte Common Law Trademark, en lov ligner litt på norsk opphavsrett. Microsoft registrerer nå produktnavnet med patentkontoret i USA, og har da lov til å skrive produktnavnet som "Microsoft Excel ®".

Noen spekulerer i at Microsoft nå har søkt dette varemerket, fordi flere leverandører nå benytter ordet Excel som del av sitt produktnavn. Microsofts advokater har tidligere sendt brev til SavvySoft som markedsfører produktet TurboExcel, og bedt dem om å endre produktnavnet. TurboExcel er et produkt som lar deg konvertere Excel-regneark til konkurrerende format, og SavvySoft påstår at Microsoft gjør dette fordi de er redd for konkurranse.

LeeAnn Chen i SavvySoft tror at varemerket Excel kan ha blitt ugyldig, siden Microsoft ikke har tatt noen steg for å beskytte det i 19 år. Om du sitter deg ned og blar igjennom listen over Microsoft-registrerte varemerker, finner du forbausende nok heller ikke produktnavn som Office og Word. Selve Office-logoen er derimot et registrert varemerke.

Det er uklart om Microsoft kommer til å få tildelt Excel-varemerket, og det kommer nok til å ta en god del tid før vi får vite det. Patentkontoret i USA bruker ofte flere år på å behandle patent- og varemerke-søknader.

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen