Microsoft raskest til å fikse hull


Bilde: symantec.com

Sikkerhetsselskapet Symantec har nylig levert rapporten "Internet Security Threat Report", som dekker ulike områder innen datasikkerhet.

En av konklusjonene er at av fem selskaper som utvikler operativsystemer - Microsoft, Red Hat, Apple, HP og Sun - er det Microsoft som er flinkest til å fikse sikkerhetshull i sitt system. Imdidlertid kan det ha noe å gjøre med karakterisikkene på hullene - Windows var nemlig det operativsystemet med flest kritiske hull.

Microsoft raskest

I rapporten sies det blant annet at det er Microsoft som er raskest til å fikse de hullene som blir oppdaget. Det ble funnet 39 sårbarheter i Windows, hvorav 12 var kritiske. Microsoft brukte i gjennomsnitt 21 dager på å utvikle og slippe oppdateringer for disse sårbarhetene.

Red Hat Linux - nummer to

Det nest beste systemet i undersøkelsen viste seg å være Red Hat Linux med 208 sårbarheter, og 58 dager ble i gjennomsnitt brukt til å fikse disse. Kun to av disse sårbarhetene ble imidlertid ansett som kritiske, altså et betydelig mindre antall kritiske hull enn i Windows.

Mac OS X - nummer tre

Apple er på tredje plass - det ble oppdaget 43 sårbarheter i Mac OS X, og Apple brukte 66 dager til å fikse disse. Kun én av sårbarhetene var ansett som kritisk.

HP-UX og Solaris dårligst

Hewlett Packard (HP-UX) og Sun (Solaris) kommer dårligst ut av de fem systemene som ble undersøkt. Selskapene brukte henholdsvis 101 og 122 dager på å slippe oppdateringer for sikkerhetshull.

Detaljene finner du på symantec.com.

(Kilde: Internetnews.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen