Microsoft på spamtoppen

Prosjektet Spamhaus jobber med å holde oversikten over de verste mailutsenderne i verden. Overraskende nok havner Microsoft høyt opp på lista.

Femte største spamutsender
Det enorme selskapet Microsoft havner nemlig på femte plass på en oversikt over de tjenesteyterne som sender ut mest søppelpost. Heldigvis for Microsoft er det ikke selskapet selv som sprer meldingene, tvert imot er det brukere som benytter seg av selskapets tjenester.


Flere tjenester som kan utnyttes
Ifølge Cnet News har både Spamhaus, McAfee og sikkerhetsselskapet Marshal advart Microsoft om at flere av deres Live-tjenester misbrukes for å spre spam. Tjenestene har nemlig ingen sikring mot slik bruk.

Microsoft selv mener de gjør det de kan. De er selv avhengige av å holde brukervennligheten på et høyt nivå.

- Spam og annen misbruk som dette er ikke et spesifikt Microsoft-problem. Microsoft tilbyr Windows Live, en samling med programmer og tjenester som gir brukerne muligheter til å sende ut og publisere eget innhold. Gjennom dette har spammere flere muligheter for å nå brukere med sine uærlige hensikter. Vi er svært opptatt av å beskytte våre brukere og vi jobber kontinuerlig med dette og for å stanse slike angrep. Å benytte seg av Windows Live for å spre spam er ulovlig ifølge brukeravtalen. Windows Live-kontoer som vi ser brukes på denne måten blir hardt slått ned på, skriver Microsoft i en kommentar til Cnet.

Ifølge Spamhaus sin oversikt er det USA som står bak størstedelen av verdens spam.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen