Microsoft på jakt etter zombier

Vi fortalte nylig om en stor zombiesak i Nederland hvor 1.5 millioner PCer var blitt infisert. Nå undersøker programvaregiganten Microsoft spredning av millioner av uønskede e-postmeldinger som angivelig stammer fra én datamaskin. Den amerikanske advokatgruppen Consumer Action og FBI er også knyttet til denne saken. Ondsinnede personer bruker gjerne ormer for å infisere uskyldige datamaskiner som så misbrukes til å sende ut spam.

Microsoft har tidligere satt opp en PC som en slags lokkedue (honeypot) for å overvåke uønskede meldinger. I løpet av 20 dager mottok denne PCen 5 millioner forespørsler fra spammere som ønsket å infisere PCen. Den mottok i tillegg 18 millioner søppelmeldinger.

Microsoft sjekket IP-adressene til de som sendte forespørslene til PCen og adressene til nettsidene som ble brukt i spammeldingene. Microsoft kunne på denne måten finne 13 spamgrupper og de kom etter hvert frem til spesifikke navn til de som var ansvarlige for spredningen. Av hensyn til etterforskningen ønsker de foreløpig ikke å offentliggjøre navnene.

Les mer om saken i en pressemelding fra Microsoft.

Kilde: techweb.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen