Microsoft overvåker PC-en din

Alternativ tekst mangler

Microsoft bruker programmet "Windows Genuine Advantage (WGA)" for å sjekke om Windows-versjonen du har i PC-en din er piratkopiert. Hvis WGA-programmet oppdager en piratkopiert Windows vil brukeren få en melding om dette, og blir utelukket fra å laste ned programvare fra Microsofts nettsider.

Det ikke mange vet er at WGA-programmet i Windows XP tar daglig kontakt med Microsoft. Microsoft mener selv den viktigste hensikten med dette er å slå av WGA-programmet i tilfelle programmet ikke fungerer som det skal. Det vil si dette skal være en sikkerhetsfunksjon for å forhindre at WGA-programmet ikke melder om piratkopiert Windows ved en feil, det vil si når Windows-versjonen egentlig er gyldig og betalt.

Programvaregiganten innrømmer at brukerne kunne vært bedre informert om det Microsoft driver med, og de har også planer om å redusere overvåkingen fra hver dag til annenhver uke. Denne informasjonen skal riktignok stå i lisensavtalen for Windows XP, men det står ikke i klartekst at WGA-programmet tar regelmessig kontakt med Microsoft.

(Kilde: Yahoo! News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen