Microsoft ønsker Open Source-dialog

Det var Brad Smith, senior visepresident og leder for juridisk avdeling hos Microsoft, som kom med utspillet under en konferanse organisert av Association for Competitive Technology, ACT. Smith vil forsøke brobygging mellom åpen kildekode-miljøet og Microsoft.

I dagens utviklingsmiljø finnes det et bredt spekter av utviklingsmodeller for programvare, sa Smith, vi blir nødt til å finne ut hvordan vi bygger noen broer mellom de ulike delene av vår industri. [...] Ikke nødvendigvis når det gjelder å endre måten vi utvikler programvare på, men heller ved å bygge broer slik at vi har muligheten til å samarbeide med hverandre.

Larry Rosen, tidligere juridisk leder for Open Source Initiative, var tilstede under talen. Jeg er fornøyd med å høre forespørsler om brobygging, og har vært åpen for dette hele tiden, sa Rosen til eWeek. Og jeg tror det er viktig at hele IT-industrien, både den lukkede og den åpne siden, i alle fall forstår hverandres posisjoner bedre, om de ikke kommer til noen kompromisser som tillater begge 'sider', selv om jeg ikke liker å bruke ordet 'sider', men jeg tror at det vil være veldig nyttig for begge sider å delta i en dialog, fortsatte han.

Og selv om en slik dialog fører fram, vil nok ikke Microsoft slippe en åpen versjon av Windows. Det forstår til og med Eric S. Raymond; Ingen i åpen kildekode-miljøet forventer at Microsoft åpner deres kjerneprodukter, med tanke på deres bedriftsmodell vil det være vanvittig.

Kilde: eWeek

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen