Microsoft og Yahoo prater igjen

Etter at forhandlingene brøt sammen i forrige måned, har det sett mørkt ut for fremtidig samarbeid for Microsoft og Yahoo. Nå har imidlertid investor Carl Icahn ført de to til forhandligsbordet igjen.

Ingen tillit til styret
Microsoft er interesert i oppkjøp av deler av Yahoo Inc., eller hele selskapet. Forutsetningene for å gå i nye forhandlinger innebærer imidlertid at hele styret i Yahoo skal erstattes. Carl Icahn lanserte dette som den eneste riktige løsningen allerede i mai.

I løpet av de siste månedene har det vært masseflukt av sentrale medarbeidere fra Yahoo, og en rekke av disse har faktisk blitt ansatt i nettopp Microsoft. Yahoo på sin side har startet en omorganisering som de håper skal få selskapet på rett kjøl. Icahn tror imidlertid ikke dette vil løse alle problemene.

- Her må det renskes på høyeste nivå, og styret bør byttes ut, sier Icahn til Wall Street Journal.


Investor Carl Icahn mener hele styret i Yahoo bør byttes ut.

Lavere salgspris
Mange av Yahoos aksjeeiere er positive til at milliardæren har fått samtalene igang igjen, men nå frykter de også at de vil få vesentlig mindre for investeringene sine. Selskapets problemer og manglende evne til å løse problemene kan føre til at oppkjøpet er langt mindre attraktivt enn det var for få måneder siden. Siden februar har Yahoo mistet en tredjedel av verdien på børsen.

I forrige omgang tilbød Microsoft 33 dollar per aksje i Yahoo, men analytikere Business Week har vært i kontakt med tviler på at Yahoo-aksjonærene vil få mer enn rundt 27 dollar per aksje nå. Amerikansk økonomi fortsetter å oppleve en kritisk nedgang, noe som også forsterker det som er et trolig prisfall for Yahoo.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen