Microsoft og Sun sloss om Kina

Mange kjenner CS&S tidlegare frå når dei fekk begrensa tilgang til Windows-kjeldekoden. Selskapa har tidlegare samarbeid om produkt basert på dei kinesiske versjonane av Windows 2000 og XP. Microsoft er no og ein deltakar i den kinesiske regjeringas sikkerhetsprogram.

Denne avtalen må sjåast som ein respons på at Sun tidlegare denne veka signerte ein avtale med China Standard Software (CSS) om å benytte seg av Sun Java Desktop System som basis for utvikling av programvare for skrivebordet, basert på open kjeldekode-prinsippet. CSS har som mål å binde saman nasjonen digitalt, ved å produsere eit standardisert skrivebordssystem. Ifølgje Sun planlegg CSS å installere minst 200 millionar kopiar av ikkje-Windows, penn-baserte operativsystem.

Ballmer benytta anledninga til å slå to floger i ein smekk, og signerte ein avtale med den kinesiske regjeringa, der Microsoft skal støtte grunnskular i fattige områder av Kina med totalt 10 millionar dollar. Dei skal setje opp to IT-opplæringsstader for lærarar i vest-Kina, og skal i samarbeid med IT-departementet utvikle programvare for fjernopplæring.

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen