Microsoft og Novell signerer felles kunder

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det var mange som var skeptiske for et par år tilbake da Novell og Microsoft annonserte at de ville samarbeide, til tross for konkurransesituasjonen mellom operativsystemene Windows og Linux.

Microsoft hadde på sin side, i en rekke år, forsøkt å senke Linux med alle midler, mens Novell på sin side kjøpte opp Suse Linux i 2004 og drev dette videre under Novell Suse Linux Enterprise Server og Desktop.

I 2006 skrev partene under på en avtale der essensen ble at selskapene skulle forsøke å utvikle kompatible tjenester/produkter og Microsoft videreselge vedlikeholdsavtaler på SLES.

Nylige uttalelser fra Novells CEO Ron og Microsofts CEO Steve Ballmer bekrefter at de to selskapene har signert mer enn 100 kunder i løpet av det siste halve året. Siden avtalen ble inngått i 2006 skal de to selskapene sammen ha solgt vedlikehold og support på Novell-produkter for 200 millioner amerikanske dollar.

Det er mange delte meninger om dette samarbeidet, men de fleste mener at Microsoft har klart å kompatibilisere seg ytteligere med open-source-miljøet mens Novell har fått en kraftig (og pengesterk) samarbeidspartner.

(Kilde: News)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen