Microsoft og Google saksøker hverandre

Tidligere meldte vi at programvareselskapet Microsoft saksøker Dr. Kai-Fu Lee, en tidligere ansatt hos Microsoft som nå er ansatt hos nettsøkerselskapet Google. I følge nyere rapporter er det ikke kun Lee som er saksøkt av Microsoft, Google skal også ha blitt stevnet.

Lee var visepresident av the Natural Interactive Services Division (NISD) hos Microsoft, og spilte en viktig rolle i blant annet utviklingen av Microsofts søkemotortjenester. Lee ble ansatt hos Microsoft i 1998, og i juli i år forlot han selskapet til fordel for det konkurrerende selskapet Google.

I år 2000 skal Lee ha undertenget en avtale som forbød han å hoppe over til et konkurrerende selskap, og det er på bakgrunn av denne avtalen at Lee og hans nye arbeidsgiver nå blir saksøkt. Den samme avtalen har fått Google til å se rødt, Google kvitterte nemlig med å stevne Microsoft for retten i California.

Google hevder at det er forbudt å inngå slike arbeidsavtaler etter Californias lover, ettersom det i delstatens lover heter at arbeidstagere står fritt til å skifte jobb.

Søksmålet og motsøksmålet illustrerer den voksende spenningen mellom de to teknologigigantene, skriver nyhetsbyrået AP.

Kilde: Aftenposten, Microsoft

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen