Microsoft og Fiat lanserer bil

Fiat lanserer i dag sin Fiat 500 i Norge med brask og bram, og med på laget har de fått Microsoft. Datakjempen har sin egen plattform for bilteknologi, Microsoft Auto, og Fiat er første merke i Norge som lanserer en modell som bygger på denne løsningen.

Målet med denne innebygde teknologien er både å gjøre din bilhverdag sikrere og lære deg å kjøre grønnere. I bunn ligger Blue&Me-løsningen, som lar deg styre musikk, mobiltelefonsamtaler og tekstmeldinger og kontakter med stemmen. Du må riktignok snakke engelsk, for støtte for norsk tale er det ikke plass til. Teknologien skal fungere med alle mobiler som støtter Bluetooth 2.0.

Bilen har også fått en USB-plugg strategisk plassert foran girspaken, som lar deg plugge i MP3-spillere eller helt vanlige minnepinner med musikk på, slik at du kan spille av dine favoritter via bilens stereoanlegg.


Slik ser det ut når minnepinnen er plugget i.

Nettopp denne USB-pluggen er basis for den andre teknologien Microsoft har levert, Eco Drive. Du setter inn en minnepinne i USB-slotten, og etter hvert som du kjører, lagres dine kjøredata. Systemet analyserer hvordan du bremser, girer og det generelle kjøremønsteret, for å finne ut om du kjører økonomisk og miljøvennlig.

Minnepinnen tar du med deg inn etter endt kjøretur, og putter i PC-en din. Da får du opp en enkel og oversiktelig analyse av hvordan du har kjørt, hva du kan bli bedre på og gode råd for å kjøre mer miljøvennlig. Du kan også laste disse dataene opp på Fiats nettsider, og på den måten konkurrere med venner, se hvordan din by ligger an i forhold til andre, og også sammenlikne resultater fra ulike land.


Det er ikke ofte du ser Windows-tegn på rattet i en bil.

Daglig leder i Auto Import Nord, Erik Eidem, sier til Teknofil at det allerede er forhåndsbestilt 200 Fiat 500. Selskapet er Fiats norske importør. Riktignok kommer ikke Eco Drive-funksjonene til å fungere før i september i år, men Eidem lover at også de som kjøper bilen før det, enkelt får tilgang til tjenesten så snart den er lansert.

Fiat 500 kommer i 12 ulike farger, har mange muligheter på tilbehør - fra skifting av nøkkeldeksler til spesialdesign på karosseriet. Prisene ligger fra 160.000 til 240.000 med alt tilbehør, og det er først i de to mer avanserte modellene, Lounge og Sport, at du får med Microsoft-teknologi på kjøpet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen