Microsoft: Nå kommer Mango

Nå kommer Windows Phone Mango

Lanseringsdatoen blir endelig offisiell.

Microsoft har omsider bekreftet at Mango er klar for utrulling, og vil finne veien til våre mobiltelefoner i løpet av én til to uker.

Endelig får vi applikasjoner

Dette er en etterlengtet oppdatering av operativsystemet, i hvert fall for oss her i Skandinavia. Selv om norske brukere har hatt flere Windows Phone 7-mobiler å leke med, har applikasjonsbutikken vært stengt på alle sammen på grunn av en regionssperre. Mango-oppdateringen vil imidlertid fjerne denne sperren, og la alle få tilgang til Marketplace. Det vil nå også bli mulig å kjøre flere programmer samtidig

For en uke siden skrev vi fornøyd at Mango-utrullingen hadde begynt, men det viste seg fort at det bare gjaldt et fåtall mobiler i Asia, mens resten av verden så ut til å måtte vente på å høre noe fra Microsoft.

Bekreftet av Microsoft

På deres offisielle blogg har Microsoft nå bekreftet at Mango er klar for å rulles ut, og at de vil begynne å sende den ut så fort som mulig. Oppdateringen vil kunne lastes ned i løpet av én til to uker.

– I løpet av den offisielle Windows Phone 7,5-oppdateringsprosessen vil alle Windows Phone-mobiler også få en oppdatering fra mobilprodusenten. Denne kombineringen av oppdateringer har blitt nøye planlagt så alle applikasjoner og tjenester skal fungere på alle Windows Phone-mobiler, skriver Microsoftsjefen Eric Hautala.

HTC har allerede vist fram sine to kommende Windows Phone-mobiler i form av Titan og Radar, og det forventes nye modeller fra selskaper som Samsung, LG og Nokia i løpet av høsten.

Microsoft gjør seg altså endelig klar for å hamle opp med Apple og Google, som dominerer markedet med sine populære operativsystemer. Med Mango blir imidlertid Windows Phone-mobiler et verdig alternativ, og vi gleder oss til å se hva høsten har å by på.

Les også: Vi titter på den største Windows-mobilen, HTC Titan

(Kilde: BGR, Windows Team Blog)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen