Microsoft monopol-dømt i Sør-Korea

Boten, på 33 milliarder sør-koreanske won kommer i tillegg til et pålegg om å tilby Windows-versjoner i Korea uten Windows Media Player og Windows Messenger. Det er landets monopollovgivning som er blitt brukt mot selskapet, i en dom som ligner svært mye på dommen Microsoft fikk av EU.

Koreanske myndigheter har lagt vekt på at Microsoft har presset andre aktører ut av markedet ved å bruke sitt monopol. Andre aktører, som blant annet RealNetworks, hadde majoriteten av markedet før Microsoft inkluderte programvare for direktemedie i Windows Media Player. Microsoft hadde 39% av markedet i desember 2000, og selskapet har nå 60% av det koreanske markedet.

På samme måte mener sør-koreanske myndigheter at Microsoft har misbrukt sin monopolsituasjon når det gjelder lynmeldingsklienter. Programvaregiganten må nå fjerne Windows Media Service fra Windows Server, og levere to nye versjoner av Windows XP i løpet av 180 dager. Den ene av de to nye Windows XP-versjonene skal leveres uten Windows Media Player og Windows Messenger, mens den andre versjonen skal ha disse to programmene, men må linke til konkurrerende medieavspillere og lynmeldingsklienter.

Kilde: ZDNet

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen