Microsoft mister markedsandeler

Opperativsystemer

For to år siden hadde Microsoft Windows en markedsandel på rundt 94 prosent. I november i år falt markedsandelen til under 90 prosent for første gang.

I november benyttet 89,6 prosent av brukerne Windows som operativsystem for å koble seg opp mot de nettsidene som overvåkes av Net Applications. Dette er en nedgang på 0,84 prosentpoeng siden oktober – det største fallet på to år.

Opptur for Mac OS X

I november hadde Mac OS X en markedsandel på 8,9 prosent – noe som er en økning på 0,66 prosentpoeng fra forrige måned. Dette er tredje måned på rad at Mac OS X er over 8 prosent.

I følge markedssjef Vince Vizzaccarro i Net Applications er det mye som tyder på at økningen i Mac OS X-andelen skyldes at stadig flere bruker Mac hjemme. Windows' andel faller nemlig i helgene og etter arbeidstid – de tidene når flest brukere surfer fra hjemme-PC-er.

Andre interessante funn er at Windows XP hadde et dramatisk fall på 1,81 prosentpoeng samtidig som Vista økte med 1,16 prosentpoeng. Dette er den største endringen siden januar.

Linux utgjør fortsatt en ubetydelig del av totalmarkedet med sine 0,83 prosent – opp fra 0,71 prosent i oktober.

Nettlesere

Også i nettleser-kampen har Microsoft tapt andeler – den 21. Juni 2002 brukte 95,3 prosent av alle nettsurferne en eller annen variant av Microsofts nettleser.

Som grafen over viser ser vi nå at Microsoft nå har havnet under 70 prosent markedsandel med sin nettleser.

(Kilde: Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen