Microsoft med to nye prøveversjoner

Microsoft har nå endelig sluppet Windows Vista December CTP pluss en ny build av Windows Server med kodenavn "longhorn". Det er build 5270 av Windows Vista CTP som nå slippes, men den er kun tilgjengelig for betatestere.

I denne CTP-versjonen er det først og fremst fokus på økt sikkerhet, ytelse og forbedret støtte for trådløse enheter. Blant nyhetene er Windows Defender, tidligere kjent som Windows AntiSpyware, og programmet skal nå kunne kjøres av alle brukere, ikke bare av de med administrative rettigheter. Programmet får også et mer brukervennlig grensesnitt.

Build 5270 har fått grupperettigheter som skal gjøre det vanskeligere for uvedkommende å få tilgang til PCen via USB-porten. Det er lagt til støtte for International Domain Name (IDN) i Internet Explorer 7.0. Det skal bli enklere for foreldre å kontrollere barnas bruk av PCen. Den innebygde brannmuren i Windows skal nå gi toveis beskyttelse, og ikke énveis som i dagens Windows XP. Hele PCen skal kunne låses slik at det skal bli vanskeligere for tyver å få tilgang til data på bærbare og andre PCer.

I tillegg til Windows Vista December CTP har Microsoft også sluppet en prøveversjon av Windows Server med kodenavnet "Longhorn" build 5270. Både Windows Vista Desember CTP og Windows Server "Longhorn" er tilgjengelige på samme DVD-platen. Longhorn skal etter planen ikke slippes før år 2007. Microsoft har også sluppet en ny Platform SDK og Driver Development Kit for neste generasjons operativsystemer.

Kilde: betanews.com, betanews.com (2)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen