Microsoft med nytt bildeformat

WinHEC 2006

På WinHEC-messen i Seattle har Microsoft presentert et nytt bildeformat som de mener vil kunne erstatte det populære formatet JPEG. Det nye formatet heter Windows Media Photo (WMP), og skal støttes av Windows Vista og skal også være tilgjengelig for Windows XP.

Microsoft har lagt merke til at ganske mange brukere er opptatt av bruk av digitalkamera, og skal derfor legge stor vekt på bedre mulighet til behandling av digitale bilder i Windows Vista, og det er her WMP kommer inn i bildet. Microsoft har i forbindelsen med denne utviklingen vært i kontakt med produsenter av skrivere og digitale kameraer for å få til et eventuelt samarbeid.

WMP er et bildeformat som klarer en komprimering på 24:1 men likevel klarer å få frem skarphet i bildet, noe som gjør at bildet tar mye mindre plass enn JPEG-bilder. WMP er utviklet av de samme utviklerne som står bak Windows Media Video og Audio. Les mer om Windows Media Photo på microsoft.com, og last ned spesifikasjonen for bildeformatet. Du finner også informasjon på Wikipedia.org.

(Kilde: Cnet news.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen