Microsoft med nye midler mot ormer

Microsoft har på sin årlig TechFest-konferanse, presentert en rekke prosjekter de driver med. Blant disse er Vigilante og Control-Flow Integrity, som er nye metoder som skal bekjempe ormer og buffer overrun-problematikken.

Både Vigilante og Control-Flow Integrity er foreløpig på forsningstadiet og det er usikkert når de blir realisert.

Vigilante

En av metodene som ble vist frem har fått navnet Vigilante, en måte å finne og blokkere ormer fra Internett. Tanken er å bruke noen av PC-ene i et internt nettverk som såkalte "honey pot", som skal fange opp eventuelle ormer.

Ormene skal så analyseres og systemet skal kunne stoppe ormene for å spres videre i nettverket. Prosessen skal være mer eller mindre automatisk, det vil si teknikere skal ikke ha behov for å gripe inn, men de skal bli varslet om et eventuelt angrep.

Control-Flow Integrity

Et annet prosjekt (Control-Flow Integrity) fokuserer på et overvåkingssystem som skal forhindre at ondsinnnede koder kjøres. Systemet skal kunne blokkere aktiviterer som virker "unormale".

Dette systemet skal ikke minst kunne forhindre buffer overrun-problematikken, som kan misbrukes til å kjøre ondsinnet kode.

Kilde: pcworld.com

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen