Microsoft med nettbasert utklippstavle

Microsoft driver med utvikling av en ny teknologi som skal gjøre det mulig for brukere å kopiere tekst fra en nettside til PC eller fra PC til en nettside. I utgangspunktet er dette en utvidet utklippstavle i Windows, men forskjellen er at tekst- og sideformateringen skal kunne tas vare på. Teknologien skal også være plattformuavhengig.

Teknologien har fått navnet "Live Clipboard" og er en nettbasert utklippstavle. Funksjonen kan sammenlignes med Utklippstavlen i Windows, men den skal altså brukes til å kopiere fra en nettside til en PC. Teknologien gjør det mulig å kopiere kompleks informasjon fra en nettside, slik som informasjon som er skrevet inn i skjemaer, og lime den inn i en annen nettside, eller i et annet program. Dette skal være mulig på en slik måte at tekst- og sideformateringen blir tatt vare på.

Et eksempel på praktisk bruk av den nye utklippstavlen er å kopiere adresseinformasjon til et nettside i forbindelse med netthandel. Du finner et praktisk eksempel i bloggen til Ray Ozzie fra Microsoft, skjermbilder på denne siden og mer teknisk informasjon på denne siden.

Live Clipboard er basert på JavaScript og flere standarder som brukes i websammenheng, og den skal være plattformuavhengig. Microsoft har planer om å lansere utklippstavlen under "Creative Commons"-lisens som innebærer at andre kan bruke teknologien uten at de måtte inngå en spesiell avtale med Microsoft.

Kilde: reuters.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen