Microsoft med Flash-utfordrer?

Microsoft presenterte et nytt multimediaprogram på webutviklermessen Mix'06 i forrige uke i Las Vegas. Programmet, som har kodenavnet "Windows Presentation Foundation/Everywhere" (WPF/E), skal kunne være en potensiell konkurrent til det populære programmet Flash fra Macromedia/Adobe.

WPF/E er et program som skal være uavhengig av operativsystemer og nettlesere, og det skal representere en ny filosofi hos Microsoft å utvikle programmer som ikke kun er for Windows. Programmet skal kunne brukes til å vise video, 2-D vektorgrafikk og animasjoner. Planen er å lansere programmet i første kvartal neste år for Windows 2000, XP og Vista. Det skal også kunne kjøres på andre operativsystemer enn Windows, men Microsoft selv vil ikke utvikle slike versjoner.

Todd Hay fra Adobe forteller til nettsiden CNet News.com at dette utspillet fra Microsoft representerer ikke noen trussel for Adobe sine produkter. Hay mener Adobes produkter bygger på solid tradisjon som gjør at Adobes produkter er godt kjent og likt blant utviklere.

Kilde: Cnet news.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen