Microsoft med boksøk

Til tross for at Google er tidligere blitt saksøkt av både forlag og forfattere for søketjenester som fokuserer på digitaliserte bøker, skal nå også Microsoft lansere sin versjon av boksøk.

Microsofts prosjekt blir sponset av søkemotoren Yahoo og organisasjonen Internet Archive og skal visstnok ikke være like kontroversielt som Googles boksøkprosjekt. Internet Archive er en organisasjon som har som formål i gi tilgang til digitalisert informasjon som er av historisk interesse.

Googles prosjekt handler om å digitalisere alle eller deler av bøker som tilhører noen av verdens største biblioteker. Yahoo har planer om å unngå rettsaker ved å digitalisere kun bøker som tilhører allmennheten, pluss de tilfeller hvor forfattere har gitt sin tillatelse til digitalisering. Yahoo skal også inkludere bøker som kan søkes etter på vanlig måte med søkemotor.

Microsoft skal i første omgang betale 5 millioner dollar for digitalisering av 150 000 bøker, mens Yahoo skal i første omgang digitalisere 18 000 bøker.

MSN Book Search skal lanseres neste år og vil trolig ikke bli gratis, i hvert fall ikke i sin helhet.

Kilde: CNET news.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen