Microsoft lurte Windows-testere

Microsoft har lenge slitt med sitt nyeste operativsystem Windows Vista. Publikum har klaget på at det er tregt, vanskelig og lite anvendelig. Microsoft selv mener dette er feil og nå beviser de det med sitt nyeste eksperiment.

Vil snu Vistas dårlige rykte
Microsoft er uten tvil stolte over sin nyeste lansering, Mojave Experiment. Dette er ikke noe nytt program fra IT-giganten. Tvert i mot dreier det seg om et program som lenge har vært ute, nemlig Windows Vista. Microsoft mener dette operativsystemet har fått ufortjent dårlig rykte, og det vil de nå kjempe for å bedre. De samlet derfor 120 personer som alle var svært negative til Windows Vista, men som aldri selv har testet operativsystemet. De fikk tilbud om å teste neste utgave av Windows sitt operativsystem, Windows Mojave. Og de fleste ble svært positivt overrasket og gå det nye systemet topp karakter.


Etter først å ha gitt Vista karakteren 0 gir denne kvinnen det nye operativsystemet karakteren 10. At det er samme system får hun vite etterpå.

Det forsøkspersonene derimot ikke var klar over er at Windows Mojave slett ikke er noe nytt operativsystem. Tvert i mot var det en helt vanlig utgave av Windows Vista forsøkspersonene fikk leke seg med. Ikke overraskende var det mange av deltakerne som ble tatt på sengen da de fikk høre dette.

Du kan selv se videoer fra forsøket på siden Microsoft har opprettet for å fronte eksperimentet.

Blir du overbevist?
Det er kanskje ikke overraskende at Microsoft viser frem glimrende resultat fra sin test. Tross alt er dette en kampanje fra deres side for å gi Vista et bedre rykte. Det er nok verre for selskapet at de må satse på slike kampanjer for å hjelpe på et operativsystem som har vært i handelen allerede i over et år.

Mener du dette er overbevisende nok for å bytte over til Windows Vista, eller vil du holde på gamle XP frem til Windows 7 blir ferdig?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen