Charlie Kindel og Microsoft satser på skyen!

Microsoft lover "flerprogramkjøring"

Charlie Kindel i Microsoft ble nylig intervjuet av det nederlandske nettstedet tweakers.net. I intervjuet forteller Kindel at Windows Phone 7 ikke vil være komplett på funksjonssiden, eller "feature complete", som Kindel uttrykker det.

En av de mest interessante funksjonene er flerprogramkjøring. Det har ikke stormet rent lite om Microsoft etter at det ble kjent at kun selskapets egen programvare i Windows Phone 7 vil ha fungerende flerprogramkjøring, slik vi kjenner det fra Iphone frem til nå.

Et av problemene som spesifikt ble nevnt som viktig i Apples nylige pressekonferanse om Iphone OS 4.0 var muligheten for å ha navigasjonsprogrammer i bakgrunnen. Her ser også Kindel et potensielt problem som Microsoft vil bli nødt til å løse i fremtidige utgaver av operativsystemet.

Kindel innrømmer også langt på vei at Microsoft har sett Apple i kortene da Windows Phone 7 ble laget. Begge systemene har brukeropplevelsen i fokus, og for å få den opp på et godt nok nivå måtte Microsoft ta noen harde beslutninger. Enkelte av disse valgene endte med å bli ganske like de som Apple har tatt.

Microsoft-mannen gjentar også selskapets mantra om tre skjermer og skyen. Det hele går ut på at man ikke skal behøve mer enn tre skjermer, og at disse skal være sammenkoblet i nettskyen. De tre skjermene er altså datamaskinen, TV-en og mobiltelefonen. Svært mange av funksjonene i Windows Phone 7 krever nettskyen for å virke.

Pink

Microsoft er også i vinden med et annet produkt om dagen. Project Pink ledes av Roz Ho, noe som ledet til en smått kreativ overskrift på nettstedet msmobiles.com forleden.

Project Pink er en Microsoft-merket telefon som ikke skal kjøre Windows Phone 7. Den skal derimot være en helt vanlig såkalt feature-phone med fulltastatur. Den skal erstatte "Sidekick"-serien som lenge har vært populær i USA.

Telefonen vil bli produsert av Sharp for Microsoft, og den er i utgangspunktet ikke på vei til Europa. Som Sidekick vil Pink-telefonene være tung sentrerte rundt kommunikasjon og sosiale nettverk.

Les også:

(Kilde: wmpoweruser.com, slashgear.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen