Microsoft lanserer Windows Mobile 5.0

Siden Microsoft introduserte sin første Smartphone for fem år siden, har de jobbet i oppoverbakke for å komme inn på det attraktive markedet som i dag er dominert av enheter basert på Symbian OS.

Det er estimert at Microsoft i dag har en markedsandel mellom 16 til 18 prosent, mens tilsvarende tall fra Symbian er mellom 61 til 71 prosent. Det er nå denne fordelingen Microsoft vil gjøre noe med gjennom Windows Mobile 5.0

wm2005-001Mye nytt
Microsoft frir til operatørene og produsentene når de nå åpner for stor grad av tilpassing og utvikling av ”plug-ins” ved å stille kraftige utviklerverktøy til rådighet. Dermed kan vi i fremtiden se telefoner som kjører Windows Mobile 5.0 med egenskaper som PTT (Push-To-Talk), videotelefoni og konferanser.

På nettverkssiden finner vi Wi-Fi, 3G (UMTS) og forbedret bluetooth-støtte, mens Windows Media Player 10 Mobile sørger for underholding i form av musikk og video.

Et nytt bilde og video-behandlings program følger med og OS’et har også støtte for trykkfølsomme skjermer, landskapsmodus og fullt tastatur. Windows Mobile 5.0 kan også styre små hardisker og dermed er det åpnet for avanserte håndholdte enheter med flere gigabyte med minne. Minne som ikke mister data selv om batteriet går tom for strøm og det også støtte for.

Office i lommen
En mini-utgave av Office-pakken er også inkludert. Dermed kan du både lese og redigere Exel og Word-filer selv uten å miste formateringen mens du er på farten. Er du foreleser kan det også være praktisk å øve på presentasjonen du laget i PowerPoint mens du sitter på bussen/toget/trikken. PowerPoint følger nemlig også med. 

Bedrifter vil nok sette pris på bedret sikkert via VPN-løsninger og bluetooth-autorisasjon.

Bred støtte
Microsoft samarbeider i dag med 40 produsenter deriblant HP, stadig mer populære Qtek og Samsung. I tillegg er 68 mobiloperatører rundt om i verden klare til å lansere enheter og utvikle tjenester til plattformen.

Om du ønsker en nærmere kikk på Windows Mobile 5.0, har det russiske nettstedet Mobile-Review for en tid tilbake publisert en forhåndsomtale av operativsystemet.

Kilde: Microsoft, Reuters

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen