Microsoft lanserer reparasjonsverktøy

Bilde: MaximumPC.com
Bilde: MaximumPC.com

Reparasjonsprogrammer er programmer som automatisk prøver å fikse opp i problemer du måtte ha på datamaskinen din. Microsoft har til nå holdt seg unna denne typen programmer, kanskje med unntak av Windows Defender. Fredag rullet selskapet ut en betaversjon av Microsoft PC Advisor til utvalgte PC-er som har slått på tilbakemelding om Windows-problemer.

PC Advisor er nemlig laget på grunnlag av dataene Microsoft har samlet inn gjennom tilbakemeldingsfunksjonen som er bygget inn i Windows. Programmet skal overvåke hva som skjer på datamaskinen din, og gi deg løsninger i sanntid. Det skal også oppdatere viktige drivere, siden Microsoft har funnet ut at en av de største grunnene til at datamaskinen krasjer er driverproblemer.

Siden programmet ikke er sluppet til alle ennå, har vi dessverre ikke fått prøvd programmet selv. Nettsiden MaximumPC.com har derimot fått tak i en kopi, og de kommenterer at mange av problemene programmet "fikser" ikke er problemer i det hele tatt. Blant de foreslåtte fiksene er å slå av brukerkontokontrollen (UAC), bytte strømprofil (selv på stasjonære), tømme midlertidige internettfiler i IE (selv om de brukte Firefox på maskinen), å slå på phishing-filteret i IE, og å slå på Windows-brannmuren.

Men selv om den testede maskinen hadde en Nvidia-driver som var to versjoner utdatert, og faktisk førte til krasj i enkelte spill, ble den ikke foreslått oppgradert. Å fikse problemene som programmet finner er derimot enkelt, og krever normalt ikke mer enn to klikk fra brukeren. Den siste og oppdaterte fiksen for et problem blir lastet ned fra nettet før den blir tatt i bruk.

I tillegg til reparasjonsmulighetene, inneholder programmet en verktøyboks og en guideboks som egentlig bare er snarveier til ulike kontrollpaneler og hjelpefiler i Windows. Det skal også komme et online hjelpesystem, men dette er ikke klart i denne betaversjonen.

(MaximumPC.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen