Microsoft lager BitTorrent-konkurrent

Teknologien, med kodenavnet Avalanche, skal være en mer effektiv distribuert fildelingsmetode enn BitTorrent. Microsoft understreker selvsagt sterkt at teknologien skal brukes til lovlige formål. Teknologien baserer seg på samme prinsippet som BitTorrent-teknologien gjør; du henter ned deler av filen du skal ha fra ulike andre personer som laster den ned.

Et av problemene med BitTorrent er at mot slutten av nedlastingen mangler du gjerne noen deler i filen som ingen andre har heller. Da må du gjerne vente til noen får tak i disse delene, og har mulighet til å dele dem med deg. Avalanche løser dette problemet, ved å omkode alle delene, slik at hver del er en lineær kombinasjon av alle delene. Disse delene blir så distribuert med en spesiell merkelapp som sier hvilke parametre den inneholder.

Når du har mottatt flere av disse delene, kan du lage nye kombinasjoner fra de du har, og sende disse ut til andre fildelere. Når du har samlet nok deler, kan du rekonstruere hele filen, selv om du ikke har alle de originale delene av filen.

Dette betyr at dersom du bare mangler noen få deler av en fil, så trenger du ikke å vente til noen får den spesifikke delen. Du kan bare fortsette å hente ned deler fra andre, og til slutt har du nok til å rekonstruere filen.

Det er foreløpig ikke kjent når denne teknologien vil bli tilgjengelig for masseutprøvelse. Microsoft har derimot sluppet et forskningsnotat, som du kan lese her her, som gir deg en god oversikt over systemet.

Kilde: The Register

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen