Microsoft kritiserer spamlov

Microsofts Ryan Hamlin hevder at den nye New Zealandske spamlovgivningen er "for bred," og at den kan hindre "den fantastiske motoren som e-postmarkedsføring er." Microsoft ønsker å få loven endret slik at selskaper fortsatt kan benytte e-postdatabasene de har bygget seg opp til å sende e-post til sine kunder.

Han ønsker også at loven endres slik at selskaper kan kontakte personer om nye produkter og tjenester, selv om de har valgt å ikke motta e-post om andre tjenester fra det samme selskapet. Selv om den amerikanske spamlovgivningen har blitt kritisert som for svak, har den vist seg effektiv for å støtte søksmål og å avskrekke spammere, sier han.

Spamlovgivningen som New Zealand nå har innført vil gjøre at bedrifter kan bli straffet for å sende kun en e-post som mottageren ikke har godkjent å motta. Det er likevel usannsynlig at noen vil bli straffeforfulgt for å ha sendt ut en enkelt spampost, mener myndighetene i New Zealand.

Microsoft selv jobber sterkt for å kvitte seg med spamproblemet, men Hamlin er bekymret for at denne loven kan hindre selskaper å ta kontakt med personer som har vært deres kunder.

Kilde: Stuff.co.nz

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen