Microsoft krever Longhorn-bilder fjernet

Blant annet Paul Thurrot, som driver winsupersite.com, ble i går bedt av Microsoft-representanter om å fjerne skjermbildene han hadde tatt fra forhåndsutgaven av Windows Longhorn. I begynnelsen nektet både han og andre å fjerne bildene, men etter noe overtalelse fra Microsofts side, ble bildene fjernet.

Det står nemlig en liten klausul i beta-lisensavtalen om at det ikke er lov til å ta skjermbilder av programmene. Det var under en lunsj for bloggere på WinHEC-konferansen at Microsoft ba om at bildene ble fjernet. Under debatten som fulgte, skal Chris Pirillo fra nettsiden Lockergnome ha svart på hvorfor Microsoft ba om å få bildene fjernet; fordi det ser så dårlig ut.

Det viste seg å ikke være den korrekte grunnen. Microsoft ba om at bildene ble trukket fordi det finnes teknologier i Windows Longhorn som Microsoft ennå ikke har søkt om patent for, blant annet brukergrensesnittet.

Flere nettsider nektet først å fjerne skjermbildene, deriblant Paul Thurrot. Jeg er et legitimt medlem av pressen, og ville aldri betalt for en dyr tur til Seattle om jeg visste at Microsoft, for første gang, ikke ville tillate å legge ut bilder fra en offentlig sluppet Windows-versjon, skrev han i sin WinHEC-blogg.

Denne Longhorn-versjonen har heller ikke blitt spesielt godt mottatt. Ifølge Paul Thurrot minner Longhorn mer og mer om et togvrak, LockerGnome skriver at demonstrasjonen var langt fra imponerende, og jeg sitter igjen uten å ville ha mer. Jeg vil heller gå min vei.

Kilder: WindowsITPro, BetaNews, LockerGnome

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen