Microsoft kopierer Iphone-flopp

Detaljene rundt den nettbaserte tjenesten vil vi ikke få før under Mobile World Congress (MWC), som starter i Barcelona neste uke. Tjenesten ble kjent da Microsoft ved en ”glipp” åpnet tjenestens nettside før tiden.

Engadget, som skal ha sett siden mens den var aktiv, kaller tjenesten SkyBox.

Tjenesten minner mistenkelig om Apples løsning med backup og synkronisering av mobiltelefonen mot en server som kan nås både fra mobiltelefonen og fra en PC med tilgang til Internett. Apple har forsøkt seg med en liknende løsning uten at det kan beskrives som noen suksess. Årsaken er trolig at du må betale en abonnementsavgift. 

Med Microsofts løsning skal du få tilgang til 200 MB gratis lagringsplass. Antakelig vil du mot betaling kunne utvide kapasiteten ytterligere.

Microsoft skal ifølge ZDNet ha bekreftet at de vil slippe en betaversjon av tjenesten for spesielt inviterte. Det skjer trolig i forbindelse med MWC.

Microsoft lover å komme med en rekke nyheter som angår mobiltelefoni, men benekter at de vil lansere sin egen mobiltelefon. I stedet er det ventet at de vil komme med en oppdatert versjon av operativsystemet Windows Mobile, kalt Windows Mobile 6.5. Mange tror denne versjonen også vil inneholde en løsning for kjøp av innhold direkte til mobiltelefonen, tilsvarende den Apple har på sin Iphone.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen