Guide

Microsoft Knowledge Base

Microsoft Knowledge Base

Får du problemer med Windows. kan du bruke Microsoft Knowledge Base (Microsofts database) for å søke etter en løsning. Databasen inneholder over 150 000 artikler som er skrevet av kundestøttemedarbeidere som har løst problemer for kunder til Microsoft. Databasen oppdateres, utvides og forbedres regelmessig.

Søketips

  • Bruk dekkende ord. Du kan søke på samme måten som du bruker Google og andre søkemaskiner. Bruk ett eller flere søkeord som best mulig dekker det du søker etter. Ikke skriv inn hele setninger.

  • Bruk hendelses-ID hvis det er mulig. Et slikt ID-nummer finner du gjerne i Hendelseslisten via Kontrollpanelet og Adminstrative verktøy. Klikk på Systemloggen under Hendelseslisten og dobbelklikk på enkelte hendelser. Du får nærmere informasjon om en hendelse i Hendelseslisten og en hendelses-ID for enkelte hendelser.

  • Bruk Microsofts egne forkortelser. Du finner nøkkelord og forslag til forkortelser nederst på hver artikkelside etter et søk fra denne siden. Nøkkelordene kan være til hjelp når du vil finne artikler som handler om det samme. Du kan bruke bruke disse til å søke videre etter lignende artikler. Du finner flere eksempler på nøkkelord i artikkel KB242450.

Microsoft har laget en veiledning for databasen på engelsk og på norsk.

Adressering av artikler

Artiklene er databasen i utgangspunktet skrevet på engelsk, men en del artikler finnes i tillegg på andre språk, også på norsk. Artiklene er adressert (URL) på en slik måte at de får samme adresse uansett språk.

Alle artiklene har en adresse med samme formatet:

http://support.microsoft.com/?kbid=n

Hvor n er nummeret på artikkelen. Nettleseren skal vise artikkelen på riktig språk ifølge språkoppsettet i nettleseren (Internet Explorer).

Ønsker du å lese en artikkel på et annet språk, kan du selv endre adressen:

http://support.microsoft.com/?scid=kb;[ln];n

ln er språkversjon. ln = no for norsk.

Kilde: Microsoft KB242450

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen