Microsoft investerer i Waze

Microsoft investerer i Waze

Microsoft investerer i Waze

Det amerikanske selskapet vil dra nytte av den populære navigasjons-appen.

Gratisapplikasjonen Waze er blitt en av de mest populære navigasjonsapplikasjonene med over 4,5 millioner nedlastinger. Nå skal teknologigiganten Microsoft ha investert hele 25 millioner dollar eller cirka 139 millioner kroner i selskapet. Det er visstnok svært få ganger i året Microsoft investerer så mye penger i andre selskaper, men det ser ut til at de har fått øynene opp for den unike navigasjonsløsningen.

Waze er en navigasjonsapplikasjon til baserer seg i omtrent utelukkende på brukernes erfaringer, og tilbyr turn-by-turn-navigasjon helt gratis. Kort sagt blir applikasjonen bedre og bedre ettersom hvor mange som bruker den. Du får også stemmestyrt navigasjon, men dette er ennå ikke tilgjengelig på norsk, så du må ta til takke med for eksempel engelsk eller svensk.

Til Windows Phone 7?

Det er ikke klart hvilke betingelser som ligger bak Microsofts investering, men interessant er det absolutt med tanke på at Microsoft skal satse stort sammen med en annen navigasjonsstorhet, nemlig Nokia. Nokia er nemlig eier av den store kartleverandøren Navteq, og mer avanserte kart er det som etterlyses i Waze.

Microsoft har allerede sagt at de vil bruke Navteqs kartløsninger i sine kommende Windows Phone 7-modeller, og det er ikke utenkelig at vi kan få se en unik versjon av Waze i de kommende Windows Phone 7-telefonene.

Les også:

(Kilde: bgr.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen