Microsoft interessert i åpen nettleser

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Steve Ballmer og Bill Gates ved en tidligere anledning. Nå er det Ballmer som styrer skuta. Bilde: Microsoft
Steve Ballmer og Bill Gates ved en tidligere anledning. Nå er det Ballmer som styrer skuta. Bilde: Microsoft

På en utviklerkonferanse i Sydney i går fikk Steve Ballmer et spørsmål om hva han mente om at nettlesere basert på åpen kildekode ofte utviklet seg raskere enn Microsofts egen nettleser. Han begynte svaret sitt med å si at man må se på hva nettleseren skal bli i fremtiden, men at selskapet gjerne trenger sin egen nettleser på grunn av proprietære utvidelser.

- Det vil fortsatt være mye proprietær nyskapning i nettleseren, så det kan godt være vi trenger en gjengivelsestjeneste, sa han. - Åpen kildekode er interessant. Apple har omfavnet Webkit og vi ser kanskje på det, men vi vil fortsette å bygge utvidelser til IE8, uttalte han.

Videre fortalte han hvordan Microsoft kunne bli bedre på å hjelpe utviklere spre programvaren sin, noe som f.eks. Facebook og Apples Iphone er gode på. - En del godt arbeid blir gjort med Facebook og Iphone der det er lett for utviklere å distribuere applikasjoner. Det er lettere å få eksponering. Ikke så mye penger blir tjent, men å gi utviklere en mulighet til å vise koden sin frem er en veldig god ide, sa Ballmer.

(Kilder: techworld.com.au)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen