Microsoft innrømmer svakhet i Word passord

  • Endret
Mange er av den oppfattelsen at passordbeskyttelsen i Word er en god nok beskyttelse av dokumentet. Fredag 2. januar ble det lagt ut en post som viste hvordan man enkelt kan knekke denne passordbeskyttelsen i Microsoft Word.

Det var sikkerhetssiden SecurityFocus som la ut denne posten tidlig i januar. Selskapet har testet passordsikkerheten til de siste tre versjonene av MS Word (2000, XP og 2003). SecurityFocus har testet dette på Windows platform men dette gjelder sannsynligvis også for MAC.

Microsoft på sin side innrømmer at passordbeskyttelsen i Word har sine svakheter. Samtidig påpeker de at meningen med beskyttelsen ikke er å sikre dokumentet fra hackere. Beskyttelsen er laget som et samarbeidsverktøy og ikke noe annet.

Sitat Microsoft: ”If [users] are using it as a security feature then that is not correct. ... If you are looking for secure encryption you should not be using this feature.”

Samtidig som Microsoft forklarer hensikten med passordet, hevder sikkerhetseksperter at selskapet forsøker å fraskrive seg sitt ansvar. De argumenterer med at det vil bli svært komplisert for selskapet å lage en god beskyttelse og at de er bedre tjent med at brukerne tror det er en sikker beskyttelse.

Kilde: securityfocus, zdnet

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen