Microsoft inngår Linux-pakt med Novell

Det mange ikke trodde var mulig, har nå blitt en realitet. Microsoft har faktisk inngått et samarbeid med Novell om å hjelpe hverandre på visse teknologiske områder.

I sin tale bekreftet Microsofts Steve Ballmer at grunnlaget for avtalen var å gi kundene mulighet til å velge og gjøre det enklere å kjøre ulike typer software på begge operativsystemene.

Virtualisering har selvfølgelig sin del av æren her også. Muligheten til å kjøre flere forskjellige typer operativsystemer på samme maskin, fører gjerne til at man gjerne installererer Linux og Windows side om side .

Microsoft kommer heretter til å offisielt anbefale Novells Suse Linux Enterprise-distribusjon for kunder som ønsker å kjøre både Windows og Linux. Selskapet kommer også til å tilby supporttjenester.

Som sin del av avtalen vil Novell tilby en spesiell versjon av Suse Linux Enterprise Server, der man har optimalisert virtualiseringsfinessene for Windows Server Longhorn.

Foreløpig kommer man definitivt ikke til å selge hverandres programvare. Uansett er alliansen et stort steg på veien for å sette kundene i sentrum og eventuell "lock-in"-politikk til side.

(Kilde: Cnet, Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen