Microsoft ikke største bekymring for Linux

Linux-gründer Linus Torvalds dukket opp som et overraskende moment for publikum på Novells BrainShare og la frem sine synspunkter på fremtiden. Novell lanserte for kort tid siden SuSE Linux 9.1, noe som representerer den første versjonen etter at selskapet tok over som eiere. Det skal riktignok påpekes at distribusjonen neppe vil være tilgjengelig for nedlasting før mai måned.

Under sin gjesteopptreden på BrainShare ble Torvalds spurt om hva han så som den største trusselen for Linux i fremtiden. Som mange kanskje trodde er det ikke Microsoft som betraktes som den største fienden. Torvalds bekreftet at de mange ikke-tekniske aspektene var de største bekymringene og referte spesielt til patenter og lover om opphavsrett.

Det er neppe noen tvil om at konflikten med SCO Group har kostet mye tid, penger og ressurser for flere selskaper innen Linux-miljøet. Dette til tross for at mange anser SCO sine krav som rotløse.

Skulle imidlertid SCO klare å få en rettskraftig dom som gir selskapet krav på lisenspenger fra kommersielle brukere, kan dette undergrave store deler av Linux-miljøet. Det skal riktignok sies at mange selskaper velger Linux grunnet stabilitet, ytelse, pålitelighet og ikke bare nødvendigvis av økonomiske grunner. Dersom SCO skulle få gjennomslag for sine krav, kan selskapet kreve ca. 700 amerikanske dollar pr. CPU som kjører Linux.

Ifølge ZDNet sa Torvalds også at han kom til å fokusere på tilbakemeldingene til 2.6-kjernen samt videreutvikle desktop-miljøet i Linux. Stor oppmuntring burde selvsagt det være at Novell planlegger å flytte hele 50 prosent av sine Windows-brukere over på Linux før sommeren.

 

(Kilder: Cnet, Novell, ZDNet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen