Microsoft i strupen på Google

Nå er det Microsoft som plukker opp hansken. Etter alle rettssaker Microsoft har vært gjennom for monopolvirksomhet og brudd på konkurranselover, er det ironisk nok akkurat det de nå beskylder Google for.

Knallhard kamp
Googles inntreden på nettlesermarkedet har tydeligvis ikke blitt godt mottatt hos Microsoft, og de gode førsteintrykkene mange har av Google Chrome gjør nok ikke saken bedre. Lanseringen har ført til at Microsoft vurderer en såkalt anti-trust rettssak mot erkefienden.

Tirsdag kveld fikk brukere i hundre forskjellige land tilgang til Googles nye nettleser, som lover mer effektiv nettsurfing, samt økt sikkerhet. Google-aksjen gjorde et solid hopp på børsen da Chrome ble offentliggjort, og når selskapet nå kan tilby nettleser, søkemotor, bilde- og dokumentlagring, samt kontorpakker gratis på nett, utgjør de plutselig en seriøs trussel mot Microsofts mangeårige hegemoni.

Likevel selvsikre hos Microsoft
Selv om Microsoft nå tar i bruk rettslige midler for å bremse fremgangen til Google, er det stor intern tro på at Internet Explorer 8 kommer til å beholde sin markedsandel på rundt 80 prosent. Dean Hachamovitch, administrerende direktør for Internet Explorer-avdelingen hos Microsoft er optimistisk.

- Brukere vil velge Internet Explorer på grunn av måten leseren respekterer brukernes personlig valg i hvordan navigere på internett, i langt større grad enn noen annen nettleser på markedet. Internet Explorer 8 gir deg fullstandig kontroll over dine personlige data på internett, sier Dean Hachamovitch til britiske The Independent.

Microsoft har nå altså besluttet å se nærmere på om måten Google linker sin nettleser, søkemotor og kontorpakke opp mot hverandre, bryter med amerikanske og europeiske konkurranseregler.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen