Microsoft i kopitrøbbel

Microsoft i kopitrøbbel

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Svært mange bloggere og media har bemerket seg at Microsofts nye reisesøk er til forveksling lik kayak. Ikke bare er elementene på siden svært like, men plasseringen er også lik. Faktisk er sidene så like at flere ganske enkelt har antatt at Microsoft har lisensiert teknologi fra kayak, noe som ikke er tilfelle.

Bings reisesøk er et av elementene Microsoft har brukt som eksempel på hvorfor deres nye søk er bedre enn Google, da de hevder at i motsetning til Google hjelper de kundene å ta valg i stedet for å bare presentere informasjon.

Amerikansk opphavsrett gir beskyttelse mot kopiering av nettsteder, slik det i dette tilfelle hevdes å ha blitt gjort, men slike saker er svært vanskelige og det er nesten umulig å bevise at slik kopiering har funnet sted.

Kayak, med sine 100 ansatte, har tatt affære og markedsdirektør Robert Birge uttaler til Wired at Vi har kontaktet dem via offisielle kanaler angående våre bekymringer om likheten mellom Bing og Kayak. Utseende og bruksmønsteret på deres produkt tyder på at de er enig i vår tilnærming til markedet.

Microsoft på sin side er av en annen oppfatning og Whitney Burk, talsmann for Microsoft, sier at Vi diskuterer saken med Kayak. Bing Travel er basert på uavhengig utviklingsarbeid hos Microsoft og Farecast.com som Microsoft kjøpte i 2008. Anklager om det motsatte stemmer ikke.

Kayak er langt mer tilpasset norske brukere enn Bing Travel. Førstnevnte identifiserte meg som norsk og serverte meg en norsk nettside med norske priser. Bing på sin side oppdaget også at jeg var norsk, men både språk og priser forble amerikanske. Microsoft ser heller ikke ut til å ha oppdaget at det finnes flyselskap som heter Norwegian og Widerøe.

Har Microsoft tatt seg litt for mye friheter med kopimaskinen, eller er dette rett og slett en stor tilfeldighet? Se på bildene under, og avgjør selv.

Klikk på bildet for større versjon
Klikk på bildet for større versjon

(Kilde: wired)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen