Microsoft hopper over Norge?

Microsoft hopper over Norge?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Microsoft vil etter all sannsynlighet ha et svært labert fokus på Norge i forbindelse med slippet av kommende Windows Phone 7-enheter på mandag. En av Amobils kilder forteller at hverken tjenester eller språk er på plass for norske brukere av systemet.

- Ingen Marketplace

Blant de tjenestene Microsoft har fokusert mest på, i forbindelse med det nye operativsystemet, er Windows Marketplace. Programvaregiganten har den senere tid jobbet mye for å få opp utvalget i forhold til det brukerne kunne oppleve med telefoner basert på Windows Mobile.

Ifølge vår kilde vil denne tjenesten ikke bli lansert sammen med telefonene, 11. oktober. I mellomtiden har Google akkurat åpnet for kjøpte applikasjoner i Android Market, og Apples App Store går så det suser.

Microsoft har sagt at de ser på muligheter for at bedrifter og utviklere kan få legge inn programvare uten å gå via Windows Marketplace. Men det er et åpent spørsmål hvor interessant plattformen blir for norske forbrukere dersom man ikke kan tilpasse den på samme måte som vi kjenner fra de andre plattformene.

Også for Android sin del har det tatt lang tid å gjøre applikasjonsbutikken tilgjengelig i fullt monn. Like fullt har man kunnet laste ned gratisapplikasjoner og prøveversjoner. Mange av disse har man kunnet aktivere utenfor Googles egen applikasjonsbutikk.

Dessuten har man enkelt kunnet legge inn applikasjoner man har hentet utenfor Googles applikasjonsbutikk.

- Ingen Xbox Live

Med poengsystem, rangeringer og koblinger opp mot Xbox 360 og mange PC-spill var Xbox Live-integrasjonen en av de mest spennende nyhetene ved det nye operativsystemet. For nordmenn vil imidlertid ikke denne være tilgjengelig ved lansering.

Det er noen år siden Microsoft lanserte den første Zune-spilleren. Siste utgave av spilleren heter Zune HD, og Zune vil også bli en del av Windows Phone 7. Microsoft har en rekke musikktjenester under samme navn, og disse vil altså nordmenn heller ikke få glede av ved lansering.

- Ingen norsk oversettelse

Vi får også fortalt at noen norsk oversettelse av Microsofts nyeste operativsystem ikke vil dukke opp på denne siden av nyttår.

Kommunikasjonsdirektør i Microsoft, Christine Korme, har ingen kommentar til påstandene.
Kommunikasjonsdirektør i Microsoft, Christine Korme, har ingen kommentar til påstandene.

Dette var muligens i seg selv ikke like overraskende. Om vi ser tilbake på Googles Android tok det en god stund fra lansering til systemet var tilgjengelig på norsk språk. Selv i dag må vi installere norsk tastatur manuelt på mange telefoner basert på Googles operativsystem.

- Ingen kommentar

På spørsmål fra Amobil svarer Microsofts kommunikasjonsdirektør at alt vil bli avslørt på mandagens lansering, og at hun i mellomtiden ikke kan kommentere påstandene ytterligere.

Vi er selvsagt til stede på Microsofts norske pressevisning kommende mandag. Der forventer vi å få klarhet i hva Windows Phone 7 vil bety for norske brukere, og hvor lang ventetid vi må beregne for tjenester og norsk versjon.

Les også:

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen