Microsoft gir ut Linux-drivere

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Microsoft har sluppet kjernedrivere som skal forbedre støtten for å virtualisere Linux-maskiner under Hyper-V. Driverne blir donert under GPLv2-lisensen, noe som gjør at de kan tas med i alle Linux-distribusjoner.

Driverne består av over 20 000 linjer med kode, og er beregnet på å Hyper-V under Windows Server 2008 og 2008 R2. Det er snakk om tre forskjellige drivere, og koden er nå under revidering for å tas med i Linux-hovedtreet.

Selv om Microsoft stort sett ikke vil ha så mye med åpen kildekode å gjøre når det gjelder sine kjerneprodukter, har selskapet skjønt at mange bedrifter har behov for å virtualisere også Linux-maskiner med Microsoft sine virtualiseringsverktøy. Gode drivere er derfor viktig for å oppnå god ytelse.

— Dette er en betydelig milepæl fordi det er første gang vi slipper kode direkte til Linux-miljøet, sier Tom Hanrahan i Microsoft i en pressemelding. — Linux-driverne vi slipper er designet for at Linux skal kunne kjøre i opplyst modus, noe som gir tilgang til de samme optimerte syntetiske enhetene som en virtuell Windows-maskin på Hyper-V ville hatt. Uten denne koden kan Linux likevel kjøre på Hyper-V, men uten samme høye ytelsesnivå, fortsatte han.

Microsoft har tidligere også åpnet opp noe for åpen kildekode, blant annet ved å distribuere Jquery sammen med Visual Studio.

(Kilde: Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen