Microsoft frir til LG


Microsoft-sjef Steve Ballmer. (Foto: Microsoft)
Microsoft-sjef Steve Ballmer. (Foto: Microsoft)

Microsoft-sjef Steve Ballmer er i Sør-Korea om dagen, og har blant annet besøkt LG. Her ble Microsoft og den asiatiske mobilprodusenten enige om å inngå et strategisk samarbeid for å utvikle ny mobilteknologi og flere tjenester.

De nøyaktige detaljene rundt samarbeidet er ikke kjent, men mye vil nok dreie seg om integrering av Microsofts tjenester i LGs fremtidige mobiltelefoner.

Microsoft-sjefen var også på visitt hos president Lee Myung-Bak, der han lovet å investere 60 millioner dollar i Sør-Koreas programvareindustri. Hvilket operativsystem programvaren skal sentreres rundt er kanskje ikke så vanskelig å gjette.

Stadig flere alternativer

Med flere og flere konkurrerende operativsystem på banen, er det viktig for Microsoft å ha en fot innenfor hos de forskjellige mobilprodusentene. LG har for eksempel uttalt at de kommer til å lage telefoner med Googles Android-plattform, samtidig som de får tilgang til den kommende, åpne versjonen av Symbian-plattformen i løpet av neste år. I tillegg er produsenten i utgangspunktet glad i å bruke sine egne programvareløsninger i modeller som ikke er smartteleffoner.

Operativsystemet Windows Mobile har de siste årene dukket opp i toppmodell etter toppmodell fra HTC, og både Samsung I900 Omnia og Sony Ericsson-flaggskipet Xperia X1 bærer også Microsoft-fanen.

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen